Hoe een goede profiel foto te maken

Profile pictureJouw zichtbaarheid online is de laatste jaren heel erg belangrijk geworden. Voordat jij een sollicitatie ingaat is jouw naam zeker al twee keer gegoogled op verschillende laptops.

Daarom denk ik dat het ontzettend belangrijk is, dat jouw profiel op jouw social media platforms een goede foto moet zijn. Ik zal je wat tips geven, zodat jij een goede eerste indruk achter laat.

 1. Lach op je foto!
  Een open en vriendelijke houding, zorgt ervoor dat meer mensen jouw leuk vinden. En dat is belangrijk bij een eerste indruk, ook online. Een open lach wekt meer vertrouwen.
 2. Gezicht in beeld!
  Zorg ervoor dat je gezicht goed in beeld is. Als je een foto neemt, sta dan niet te ver weg van je camara. Je bent dan goed herkenbaar.
 3. Actualiteit
  Houdt je foto actueel! Zorg ervoor dat je regelmatig je foto’s update, ook als je gewicht verliest of aankomt. Geen verrassingen.
 4. Zoek inspiratie
  Zoek online naar andere profielfoto’s en kijk wat je er goed of slecht aan vindt. Je kan zelfs een foto na maken. Het is dan toch een andere foto, omdat jij er dan op staat.
 5. Zelfde foto
  Gebruik vaak dezelfde foto op verschillende social media platforms. Dit creeert herkenning. Dit wekt ook meer vertrouwen. Als je eenzelfde foto gebruikt, op verschillende sites, zullen ze je ook vaker toevoegen.

  Wil je nou inspiratie op doen, neem dan een kijkje op deze website, hier geven ze nog meer tips (in het Engels) over de “beste” profielfoto online. Ook hier kan je er meer over lezen. Heel veel succes!

(Visited 173 times, 1 visits today)