Professionele fotografen

Professionele fotografen hebben nog steeds een dure camera

Met de opkomst van de digitale fotografie zijn er een heleboel professionele fotografen bijgekomen. Vroeger moest je naast een dure camera ook nog een heel ontwikkellab in bezit hebben en was je constant geld kwijt aan nieuwe filmrolletjes. Ook duurde het erg lang voordat je een beetje naamsbekendheid had opgebouwd omdat er niet zoveel platformen waren om je werk aan te bieden. Tegenwoordig is het gelukkig een stuk simpeler en goedkoper geworden.

De camera is nog steeds duur, maar de geheugenkaartjes kunnen meerdere malen gebruikt worden en het bewerken en afdrukken gebeurt nu via de computer. Er wordt ook wel gezegd dat tegenwoordig iedereen fotograaf is, maar ik vind dat je het verschil tussen een gewone foto of een professionele foto nog altijd goed ziet. Je moet er uiteindelijk toch oog voor hebben.

Dankzij het internet kunnen professionele fotografen nu ook makkelijker hun portfolio aan eventuele klanten aanbieden. Om een mooie website te maken die de foto’s op hun best doen uitkomen gebruik je speciale portfolio software voor je foto’s. En het is voor de klant ook makkelijker om te zien wat voor resultaat hij mag verwachten.

(Visited 73 times, 1 visits today)