Timelapse foto series

Timelapse foto series

Timelapse foto series

Het is een enorme trend: timelapse video’s maken maar ook timelapse foto-series zijn overvloedig te vinden. Met foto’s kun je natuurlijk een langere periode beslaan, zoals een jaar, of zelfs nog langer. Het resultaat is een soort van filmpje, en deze vind je dan ook veel op Youtube. Het wordt ook gebruikt in reclames en campagnes. De meeste mensen die dit doen houden het bij selfies, maar dat lijkt me eerder leuk voor hunzelf, dan voor een publiek, tenzij het echt mooi gedaan is, of tenzij er zich echt iets afspeelt in dat jaar. Er kan bijvoorbeeld een grote transformatie plaatsvinden, zoals het krijgen van een eerste kind, of minder leuk, het krijgen van een dodelijke ziekte. Ook een iets minder grote transformatie kan toch een grappige serie opleveren, zoals het laten staan van een baard.

Je kunt natuurlijk ook creatiever zijn met dit soort fotoseries. Ik ben wel eens hele vette voorbeelden tegengekomen, maar die kan ik nu helaas niet meer terugvinden. Bijvoorbeeld van een fiets die aan een lantaarnpaal stond, en hoe lang het duurde voordat ieder onderdeel ervan gestolen was. Als jij nog een goed voorbeeld kent, zet het alsjeblieft in de comments.

Hier zijn de voorbeelden die ik net noemde, van mensen die transformaties in hun leven hebben vastgelegd. Waarschuwing: hou je tissues maar vast bij de hand.(Visited 179 times, 1 visits today)